Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dark Angeles 

"Kajte se! Neboť zítra zemřete!"




Primarcha: Lion El'Jonson

Současný vůdce kapituly: Azrael

Domovský svět: Caliban (zničen)

Klášterní pevnost: Skála


Známé následovnické kapituly: Angels of Absolution , Angels of Redemption , Angels of Vengeance , Guardians of the Covenant , Consecrators , Disciples of Caliban , Angels of Damnation

Barvy: před herezí - Černá a bílá; po herezy - tmavě zelená, černá a červená, Deathwing: Kostní barvu se zeleným a červeným čalouněním, Ravenwing: Černá a bílá

Aktuální síla: cca 1000 můžů

Lion El'Jonson:

Inkubační kapsle s Lionem El'Jonsonem jako nemluvnětem přistála na Calibanu, planetě s hlubokými lesy plných zmutovaných bestií. Dokázal v lesích přežít sám, jako divoch daleko od civilizace.

Caliban byl domovem několika rytířských řádů, bránících obyvatele planety před bestiemi. Jeden z řádů, známý jednoduše jako "Řád", složený z místních aristokratů nalezl divokého Primarchu v lesích. Rytíři ho chtěli okamžitě zabít, ale jeden z nich, muž jménem Luther, je zastavil. Dal Primarchovi jméno Lion EL'Jonson, "Lev, Syn lesa".

Lev byl odveden do klášterní pevnosti řádu a učen lidským způsobům. Učil se rychle a brzy zaujal místo divokého válečníka v řádu, nikdy však nic neřekl o svém životě v divočině. S Lutherem po boku se Jonson vydal na tažení za vyhlazení bestií v lesích. Tažení trvalo takřka celé desetiletí a během jeho trvání se k Řádu přidalo mnoho nových rekrutů. Po zabití poslední bestie byl Jonson jmenován Nejvyšším vznešeným Mistrem Řádu a vládcem celého Calibanu. Na planetě tak započala doba míru a prosperity.

Krátce po dovršení tažení dorazil na Caliban Císař spolu se svými průzkumníky a dalším primarchou, Magnusem Rudým. Jonson okamžitě pochopil své spojení s Pánem lidstva a přísahal mu věrnost. Císař pověřil Jonsona velením První Legie Hvězdné pěchoty, známé jako Dark Angeles.

 

Velké tažení:

Dvacet legií Hvězdných pěšáků bylo vytvořeno Císařem v průběhu Velkého tažení, spojeno a vedeno Císařovým úkolem sjednotit veškeré lidstvo pod záštitou Impéria lidí. Legie Temných Andělů byla první z původních „Prvních Počátečních“ legií vytvořena na začátku Velkého tažení a v samých počátcích tak byla pod přímím vedením samotného Císaře.

Jakmile Císař objevil Liona El'Jonsona na Calibanu, přenechal mu velení legie vytvořené z jeho genetického materiálu a 4. Expediční flotily na orbitě planety Sarosh, do té doby pod velením Bílých Jizev. Sharoshi - řízená byrokracií - nedávno vyslovila zájem o začlenění so Impéria a Císařští dychtiví přijmout je, uvěřili jejich světské víře. Ale Saroshi (bez zmínky o Imperiální výpravě) tajně uctívali entitu z warpu, jménem Melachim, a viděli antináboženský postoj Impéria jako zlo. Vůdce Saroshké byrokracie odsoudil Jonsona a Císaře. Jonson mu odpověděl svým mečem. Saroshi také přivezla svůj atomový arzenál na palubě raketoplánů, s úmyslem zničit veškeré velení flotily, včetně Jonsona. Škody včak byly pouze minimální díky Lutherovi a jinému Temnému Andělovi jménem Zahariel. Po tomto incidentu byl Luther spolu s dalšími Temnými Anděly poslá zpět na Caliban, aby dohlédly na nábor nových Hvězdných pěšáků.

K dalšímu incidentu došlo běhěm pacifikace planety Dulan a vznikla tak tisíciletí dlouhá rivalita s Hvězdnými Vlky. Planetární guvernér, Durath, označil Primarchu Hvězdných Vlků, Lemana Russe za "Císařova pejsánka" a přísahal nakrmit jeho srdcem svého Groxe. Rozzuřený Russ přísahal, že Duratha zabije osobně a dožadoval se satisfakce v podobě vedení útoku. Jonson včak už měl pečlivě připravený plán útoku a horkokrevnost jeho bratra do tohoto plánu nezapadala. Jonson vedl útok a Russovi tak nezbývalo než bezmocně sledovat, jak Durath umírá Jonsonovou rukou. Po boji Russ vtrhl do pevnosti a udeřil Jonsona do hlavy. Následující rvačka trvala celý den a noc, dva soupeři, bytosti stejně sehrané: jak byl Russ silnější, tak byl Jonson rychlejší. Russ nakonec přestal zápasit a na místo toho se dal do smíchu, když su uvědomil pošetilost jejich zápasu. Jonson tiše souhlasil, ale po zvážení Russovi zrádné první rány, srazil smějícího se Hvězdného Vlka jedním konečným úderem. V době kdy Russ znovu nabýbal vědomí, Temní Andělé už bojovali na nových bojištích Velkého tažení.



Velká zrada:


Temní Andělé právě byli v oblasti Východního Okraje, když je zastihla zpráva o Horově zradě. Chtěli se okamžitě vidat na pomoc, ale zrádný Horus poslal kapitulu Night Lordů, aby je zastavila a Císař se tak ocitl bez posil. Temní Andělé všek nakonec nepřítele porazili a mohli se vydat k Terře, kde již zapožalo obléhání Císařského paláce (viz samostatný článek).  Jejich blížícíse příchod, následovaný navíc i kapitulami Ultramarines a Hvězdných Vlků (kteří museli také nejdříve překonat Horovy nástrahy), donutil Horuse vsadit vše na jedinou kartu, souboj s Císařem. Horus byl sice poražen, ale sám Císař byl vážně zraněn a musel být umístěn do Zlatého trůnu. El'Jonson byl hluboce raněn žalem nad svou neschopností chránit Císaře.

Po takovémto ukončení Horova kacířství se Temní Andělé podíleli na obnově zpustošeného Impéria, netušili však, že jejich bratři, které zanechali na Calibanu, jsou pomalu nahlodáváni Chaosem, jako kdysi sám Horus. Temní Andělé tak po návratu na rodnou planetu museli svét místo odpočinku bitvu se svými bratry. Vůdcem "Padlých Andělů" se stal Luther, posedlý černým šílenstvím. Luther a El'Jonson spolu bojovali a raněný Luther byl nakonec zajat. Co se však stalo s ElˇJonsonem samotným je záhada, jeho tělo nebylo nikdy nalezeno. Orbitální bombardování Calibanu Temnými Anděli ve spojení s temnou magií, kterou šílený Luther otevřel warpovou trhlinu, mělo za následek roztříštění Calibanu na pouhé mračno asteroidů.

Po zničení Calibanu si Tmení Andělé zbudovali vesmírnou pevnost jménem Skála (také známa jako Věž Andělů) na největším asteroidu, který zbyl z Calibanu.

Tyto události zbavili Temné Anděly ve svých vlatních očích cti a staly se tak jedním z největších tajemství kapituly. Lov Padlých Andělů je nyní jejich největším a přitom nejutajovanějším úkolem. Pouze členove nejvyžšího velení Kapituly, známí jako Skrytý kruh, znají to největší tajemství: zrádce Luther je stále uvězněn hluboko ve Skále. Živí, přesto stále šílený, tvrdí, že Lion El'Jonson je blízko a jednoho dne se vrátí, aby mu odpustil.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Exploiting A "UNKNOWN" Marketing Secret

(Georgesof, 23. 2. 2024 4:56)

<Insane>Hack] Unique A.I. App Makes Us $635/Day

https://www.youtube.com/watch?v=z0aiLF3Sz7E